Bögrés kenyér
Hozzávalók:
Liszt: 3 bögre (2,5 dl-es)
1 teáskanál szárított élesztő
1,5 teáskanál só
Víz: 1,5 bögre (2,5 dl-es)
A hozzávalókat összekeverjük. Nokedli állagú tésztát kapunk.
Ezt letakarjuk és egy éjszaka kelesztjük(kb. 12 óra). Én több ideig szoktam
keleszteni, mert este megcsinálom, és másnap délután szoktam megsütni.
A tésztát másnap átkeverjük, és további fél órát pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 250 fokra, egy ovális vagy egy kerek jénai tállal
együtt. Ha felmelegedett egy pici olajat teszek a tál aljára, és beleöntöm a
kovászt. Lefedve fél órát sütöm, aztán fedő nélkül 20-25 percet. De ekkor már
180 fokon.
Ez a kenyér kb fél kilós lesz. Az eredeti recept Bl-80-as
lisztet ír, de ugyanolyan jó a sima lisztből is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése